Danske Tennis Officials

tennisofficials.dk

 

UDDANNELSE

 

Stoledommer

 

DTO og DTF udbyder følgende dommerkurser:

 

1. Forbundsdommer:

Kurset er et weekendkursus med praktik og afholdes typisk i forbindelse med et Ungdomsmesterskab eller lignende.

Der gennemgås spilleregler og regler for spilleres opførsel samt grundlæggende dommer- og linjedommerteknik. Kurset afsluttes med en skriftlig test i regelkendskab og en praktisk test.

Bestås kurset tilfredsstillende kan man fungere som dommer på regionale turneringer, divisionsholdturneringen og i de indledende runder ved nationale mesterskaber samt som linjedommer ved Davis Cup arrangementer, professionelle turneringer og lignende.

Bestået kursus er adgangsgivende til Elitedommerkurset og refereeuddannelsen. Alle, der er fyldt 15 år, kan optages.

 

2. Elitedommer:

Uddannelsen forløber over ca. 5 måneder og består af minimum 5 dages praktik med evaluering over perioden samt et afsluttende dagskursus med teoretiske tests og praktik. Uddannelsen starter med et dagskursus bestående af dommerteknik og praktik under en turnering.

Der gennemgås regelkendskab, dommerteknik, dommerpsykologi m.v. og kursisterne evalueres løbende under praktikken. Der afsluttes med skriftlig test på dansk og engelsk samt praktikevaluering.

Kursister, der består prøverne tilfredsstillende, bliver DTF Elitedommere og kan fungere som dommer på alle nationale turneringer og mindre internationale turneringer.

Alle, der er fyldt 16 år og har gennemført DTF Forbundsdommerkursus kan optages. Der kræves minimum 15 dømte kampe, hvoraf 5 kampe skal have været ved UM, DM eller i Elitedivisionen.

 

Den videre internationale uddannelse forestås af ITF og består uddannelsesmæssigt af 2 niveauer, White Badge dommer (Level 2) og Bronze Badge dommer (Level 3). Efter tilfredsstillende evaluering kan man udnævnes til Silver og Gold Badge dommer. Alle internationalt uddannede dommere arbejder på større internationale turneringer (ATP, WTA, Grand Slam, Davis Cup og Fed Cup). Dog arbejder man som White eller Bronze Badge typisk som liniedommer på disse turneringer og som hoveddommer i de mindre professionelle turneringer såsom Challengers og Futures.

 

3. International dommer:

Den videre uddannelse forestås af det Internationale Tennis Forbund (ITF). Læs mere hos ITF: http://www.itftennis.com/officiating/home.aspx

 

 

 

Referee

Som referee er man øverste sportslige myndighed ved en holdkamp eller turnering og er ansvarlig for bl.a. lodtrækning, spilleplan og dommerbesætning og løser problemer på og uden for banen, når der er tvivl om fortolkningen af reglerne.

 

Da kravet om uddannede Referees på såvel holdkampe som individuelle turneringer er øget gennem de seneste år, er det nødvendigt at især divisionsklubber samt turneringsarrangerende klubber får uddannet officials.

 

DTO og DTF udbyder følgende refereekurser:

 

1. Grundlæggende regelkendskab

Der gives en introduktion til den samlede officialuddannelse og de mest basale tennisregler gennemgås.

Kurset henvender sig til interesserede spillere, ledere, trænere og forældre.

Kurset har en varighed af 3 timer.

 

2a. DH Referee

Der gennemgås grundlæggende regler og procedurer i forbindelse med afvikling af holdkampe i divisionsholdturneringen (DH), resultatindberetning og afsluttes med en skriftlig test.

Bestås testen tilfredsstillende, giver det mulighed for at fungere som referee på holdkampe i Elitedivisionen, 1., 2. og 3. division, samt DH Junior.

 

2b. DTF Tour Referee

Der gennemgås grundlæggende procedurer i forbindelse med planlægning og afvikling af individuelle turneringer inkl. resultatindberetning samt regler og regelfortolkning i relation til dette. Der afsluttes med en skriftlig test.

Bestås testen tilfredsstillende, giver det mulighed for at fungere som referee ved individuelle turneringer i kategori G, 1, 2 og 3.

 

 

 

 

Danske Tennis Officials

cr@tennisofficials.dk

www.tennisofficials.dk

______________________

Har du spørgsmål til regler, officiating eller andet er du mere end velkommen til at kontakte os.

Nyheder

& artikler

___________________

 

 

14. september 2015

Sådan virker Hawk-Eye!

Klik her for at læse artiklen

 

Danske Tennis Officials © 2016 | cr@tennisofficials.dk | I samarbejde med Dansk Tennis Forbund